dijous, 22 de setembre del 2011

Val la pena donar-li un cop d'ull

Edu3.cat





Primer de tot m'agradaria que penseu una cosa, els ordinadors es van crear bàsicament, com màquines per fer càlculs, però al llarg dels anys s'han convertit en màquines que ens permet poder comunicar-nos amb persones de tot arreu, mantenir una conversa amb veu i so, enviar imatges, vídeos i missatges molt ràpidament. 

Aquest vídeo, que podeu visualitzar, ens explica que un amèrica anomenat Ted Nelson va elaborar un projecte anomenat " XANADU" que era una xarxa molt semblant a la que tenim
d' Internet, però 30 anys abans. Cal mencionar que aquest projecte, no va arribar a fer-se realitat.

El projecte va donar lloc a diverses innovacions, com per exemple: 
- Hipertext: va servir per designar el nou model de la informació relacionada. 
- Hipermèdia: és un sistema on els elements es relacionen mitjançant enllaços. 

Un altre aspecte important a destacar, els invents crucials que un equip d'investigació va fer per exemple, el ratolí que és un dispositiu que permet la comunicació d'anada i tornada amb l'ordinador, és a dir, una comunicació interactiva. 

Els primers programes interactius apareixen als anys 90, amb el format que tots avui  dia coneixem, el CD-ROM que és un suport capaç d'emmagatzemar una quantitat raonable
d' imatge i música. 
Els primers programes que van donar més impacte van ser el videojocs, que es van convertir en un entreteniment de gran consum. Bona part d'aquest programes tenien propòsits educatius, com per exemple, el CD-ROM d'un conegut pintor català, Joan Miró. 

La interfície és el mes important d'un sistema interactiu, perquè engloba els grafismes i les opcions que fan possible el diàleg entre l'ordinador i l'usuari. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada