dijous, 22 de desembre del 2011

Portals educatius

Els dos portals educatius dels que hem estat parlant durant les dues últimes classes de GTIC han estat:

•   Edu365
•   XTEC

Hem dedicat les classes a parlar sobre ells: quines utilitats tenen, a qui van dirigits...

La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) és una xarxa telemàtica del Departament d'Educació al servei específic del sistema educatiu de Catalunya. És un servei d'Internet, àmpliament utilitzat pel professorat, els centres docents, els serveis educatius i altres estaments i organitzacions relacionats amb l'ensenyament. Encara que també està dirigit al alumnes i, per exemple, si entrem a l’apartat d’educació infantil trobem que hi ha un seguit de jocs de diferents temàtiques per tal que els nens puguin portar a la pràctica allò que anteriorment ja han treballat a l’aula. I per als més grans ja trobem diferents notícies relacionades amb el que va passant en l’actualitat per tal que puguin anar prenent consciència del que va passant al seu entorn.

L'Edu365 és un portal educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies, que es basa en les infraestructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC). Va dirigit tan a professors (proporcionant recursos i serveis que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa segons matèries i etapes) i als alumnes (per fer pràctiques, resoldre dubtes o usar pàgines webs...).

Dintre de cadascun d'aquests portals educatius podem trobar-hi diferentes aplicacions: wikis, blocs, odissea, linkat, JClic...

Per tant són webs que val la pena que aprofitem i que utilitzem juntament amb els nostres alumnes. És una manera diferent de transmetre i ensenyar conceptes i a més a més els ajudarà a familiaritzar-se amb la web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada